Bitcoin stuitert terug naar $11.500, Ethereum en anderen worden ook groen.

De Bitcoin- en crypto-markt heeft zich hersteld na een paar dagen in het rood te hebben gestaan. Vandaag de dag zijn de meeste crypto-munten in het groen en herstellen ze zich van de vorige berenachtige dagen.

Ethereum heeft nu zijn prijs van $400 teruggewonnen, terwijl Bitcoin zich heeft hersteld en terug is gegaan naar $11.500 zoals bij de pers. Dit gebeurt voor het eerst sinds afgelopen dinsdag, na de aankondiging van de Amerikaanse Federal Reserves. De altcoins met een lagere pet registreren zelfs meer indrukwekkende winsten.

Bitcoin blijft hoog

De afgelopen dagen heeft de primaire cryptokristallen wat waarde verloren. Er was sprake van enige volatiliteit na de aankondiging van de Amerikaanse Federal Reserve over nieuwe plannen voor een gemiddelde inflatie van 2 procent in de toekomst. Het leidde tot een snelle Bitcoin-prijs, want de munt bereikte een dieptepunt van 11.100 dollar.

Maar het bleef niet lang in die positie. De Bitcoin-prijs is verder omhoog gedreven. Net als bij de pers ligt de Bitcoin rond de $11.500. Als de Bitcoin hoger zal stijgen dan dit niveau, moet het het eerste weerstandsniveau bereiken op $11.650 voordat het naar de volgende gaat, die $11.800 is. De volgende is het derde weerstandsniveau op $12.000.

Maar als BTC dips zal het waarschijnlijk naar beneden gaan naar het eerste steunniveau van $11.300, voordat het naar beneden gaat naar $11.150 als het verder verdiept. Het derde steunniveau zal $12.000 zijn, wat het niveau is waar het vandaan komt.

De afgelopen dagen is de toenemende correlatie tussen goud en Bitcoin aangetoond. Net als Bitcoin is het edelmetaal in dezelfde periode in prijs gedaald na de aankondiging van de Federal Reserve. Goud dook tot $1.910 per ounce voordat het gisteren op meer dan $1.960 werd gesloten.

Altcoins stuiteren ook terug

Een paar dagen geleden daalde de Ethereum naar $370. Maar net als Bitcoin, is het terug gestuiterd en stijgt het geleidelijk weer. In de afgelopen 24 uur is het met 5% gestegen en nu handelt het met $400. In dezelfde lijn is Ripple gestegen naar $0.27, een stijging van 2%.

Polkadot en Chainlink hebben de laatste tijd hun indrukwekkende prestaties voortgezet, met een stijging van 8 procent. Na deze recente stijging heeft DOT een plaats ingenomen in de top 10 van crypto-munten op basis van marktkapitalisatie. Op een gegeven moment heeft het zelfs LINK op de top 5 plek overtroffen. Maar Chainlink is teruggegaan naar zijn vroegere positie, met een serieuze strijd tussen de twee munten die nog steeds aan het broeden zijn.